Kapitel 1:
SPELREGLER


 • §1 - Sunt förnuft & logiskt tänkande📌

  Detta ska inte behöva en förklaring MEN eftersom det ändå behövs så drar vi ett exempel: Att gillra en fälla utanför en PvP-zon är brist på sunt förnuft och kommer få dig bannlyst. Se? Enkla och uppenbara grejer helt enkelt.

 • §2 - Kringgå reglerna📌

  Att försöka kringgå reglerna är förbjudet. Åter igen, sunt förnuft.

 • §3 - Sabotage & Stöld📌

  Skadegörelse, stöld, vandalism, sabotage av andras områden och byggen är förbjudet överallt, i alla världar, under alla omständigheter.​ Staff har verktyg för att kunna se vem som gjort vad och kan ändra tillbaka vad en spelare har saboterat. Var smart, slösa inte din tid.

 • §4 - Fusk, Makron, Hack eller andra icke godkända modifikationer i spelet📌

  Tredjepartsprogram som ger dig en orättvis fördel mot andra spelare är förbjudet. Detta inkluderar men är inte begränsat till X-Ray, minimap som tillåter grottkartor, teleportering, visar spelare, mobs och/eller andra entiteter.​

   Godkända mods:

  • Förbättra klientens prestanda (Såsom OptiFine)
  • Estetiska modifieringar (Såsom Shaders med OptiFine)
  • Minimap, förutsatt att det inte visar ytterligare data såsom spelare, entiteter eller grottsystem.
 • §5 - Utnyttjning av Buggar/Glitchar/Tekniskt fel📌

  Att utnyttja buggar/glitchar eller tekniskt fel som ger dig en orättvis fördel är förbjudet. Detta inkluderar men är inte begränsat till att utnyttja duplicering-glitchar eller missbruka någon annan funktion i spelet som inte var tänkt att vara tillgängligt för normala spelare från början.


  Upptäcker du en bugg, glitch eller tekniskt fel ska du rapportera det till Staff. Du kanske får en belöning :)

 • §6 - Max 30 entiteter per chunk📌

  Listan på vad som är en entitet

  Du kollar detta genom att först trycka ned tangenterna F3 + G som visualiserar chunks och sedan F3 igen för att få fram information.
  Upp till vänster, kolla på värdet E: som står för entiteter. Två nummer står efter värdet, första numret ska inte överstiga 30 när du kollar mot chunken.
  Detta är för att du och alla andra ska få en bra spelupplevelse och minimera lagg.

 • §7 - Ditt konto, ditt ansvar📌

  Du bär ansvaret för all aktivitet och alla handlingar i samband med ditt konto. ​
  Att någon gång använda sig utav två konton är förbjudet och båda kommer att bli avstängda samt framtida konton.​

 • §8 - Claims & Byggen📌

  Att claima eller börja bygga för nära en annan spelare är förbjudet. ​Se till att det är minst 200 block mellan dig och en annans bygge/claim. Du kan kolla på kartan. Vill du vara extra snäll om personen närmast har byggt väldigt mycket, dubbelkolla om det är ok att du börjar bygga där.

  • Claima inte onödigt stora områden. En claim skall skydda det du byggt, inte vildmark.
  • Effektivisera dina claims. Har du ett område med flera hus kan du claima så att hus omkring är i en enda stor claim.
  • Claims ska inte nyttjas i det syfte att tinga något, d.v.s. har du inte byggt där ska du inte claima det. Bara för att du placerar ett block eller smackar upp ett hus så har du inte rätt att claima det du vill åt. Använd sunt förnuft.

 • §9 - Inga AFK-maskiner📌

  Detta inkluderar men är inte begränsat till fiskemaskiner, cobblestone-generatorer och precis alla andra sätt för att undkomma att ​bli kickad genom att inte vara aktiv i spelet.

 • §10 - Inga så kallade "skokartonger"📌

  Eftersom vi planerar att driva samma värld så länge det bara går vill vi inte ha några byggnader som saknar kreativitet/design. Det vi syftar på är platta, fyrkantiga hus/byggnader av samma material. Dessa kommer rensas bort.
  ​TIPS: Kolla på YouTube eller Google för inspiration till hus och andra byggnader.​

 • §11 - Håll världen ren📌

  Lämna inte flygande träd, slumpmässigt utplacerade block, pelare eller platåer. Bygg inte platåer i luften om du inte tänkt göra något kreativt med det.
  Vi riktar oss ju ändå mot kreativa byggen mer än att alla ska ha flygande farmer. Dessa kommer rensas bort.

 • §12 - Handel & Auktionen📌

  Det är strikt förbjudet att sälja och byta följande items:
  - Elytra
  - Mending-bok
  - Drakhuvud

  Säljer/Byter man något av ovanstående items riskerar även spelaren som tar emot föremålet att bli permanent avstängd från servern.
  ​​Detta för att ingen ska ha monopol på items som är lätta att få tag på när man väl t.ex. har en elytra då detta även påverkar spelare som vill hitta en på egen hand.

 • §13 - The End & Nether📌

  Dessa världar kan komma att blir återställda med ojämna mellanrum, så det rekommenderas att inte bygga något större där.

  Att plundra eller ta fler än 5 elytror i The End är inte tillåtet. Du får alltså inte ta 10 elytror och ge bort 5 av dem. ​​Det är inte tillåtet att ha fler än 5 elytror till sin ägo.

  Vi ser stort på detta eftersom andra ska få en chans att få tag på en elytra själv.

Kapitel 2:
CHATTREGLER


MuCraft är en mogen och avslappnad server där alla ska kunna trivas, ha därför andra i åtanke när du gör och säger saker. Undvik ett beteende som gör att andra inte känner sig välkomna eller får en att känna sig obekväm.

Staff har alltid sista ordet. Gör alltid som de säger, de går alltid efter reglerna och tar aldrig någons sida.

 • §1 - Language/Språk📌

  Do not underestimate this rule. Swedish, Norwegian and English only in global chat. It's important for us to make sure everyone is able to understand what you say and how you express yourself. Chatting in a language other than stated above will most likely get you a warning and mute before a ban, in some cases not.
  Keep other languages in private chat.

 • §2 - Trakasserier📌

  ​Att trakassera eller diskriminera en individ på något sätt är strängt förbjudet.
  Detta inkluderar men är inte begränsat till, att prata ned på en annan person, mobba, håna, på något sätt avskräcka eller avsiktligt stalka en annan person.
  Vad du än gör eller säger så ska det aldrig påverka en annans spelglädje.​ Du ska alltid visa hänsyn och respekt till individer.​ Uppstår en situation så ta kontakt med Staff direkt.

 • §3 - Förbjudna ämnen📌

  Vi tillåter inte nedstående i varken allmänna eller privata meddeladen, även om det bara är till polaren:
  - Rasism
  - Nazism
  - Sexism
  - Religion
  - Politik
  ​- Pornografi
  - Uttalande om funktionshindrade​
  - Andra kontroversiella ämnen​

 • §4 - Reklam & Självpublicering📌

  Att nämna, diskutera eller direkt länka en annan server, din egen video, twitch, discord, youtube, etc, är totalt förbjudet, för att göra det enkelt för oss alla.

  Gör inte reklam för MuCraft på andra servrar eller platformer.


  Om du streamar, gör material såsom videos, bilder eller dylikt på MuCraft och vill kunna prata om din platform öppet, kan du kontakta BukkitSE på Discord. ​Känner vi att du använder MuCraft som en platform i syfte för att i största del göra reklam för dig själv kommer du självklart att bli nekad.

 • §5 - Spam, Dubbelinlägg & All Caps📌

  Att spamma inkluderar men är inte begränsat till, alla kommandon, logga ut och logga in, använda samma tecken överdrivet mycket i ett meddelande, upprepningar, skriva långa meddeladen i caps eller skicka samma meddelande om och om i chatten eller PM.
  Dubbelinlägg är att skicka samma meddelande eller kommando mer än en gång efter varandra.​​​

 • §6 - Att försöka kringgå chattfiltret är inte tillåtet📌

  Att försöka skriva ord som vanligtvis blir bortfiltrerade är förbjudet, duh?

 • §7 - Situationer/Drama📌

  Drama, tjafs, bråk osv. visar bara hur omogen man är, speciellt om det uppstår på en minecraft server.
  Detta är något vi har noll tolerans mot eftersom det kan påverka andra spelare på servern när det sker i allmänna chatten. Hittar du dig själv plötsligt i en sådan situation, var den större personen och välj att ignorera motparten.


  Om en situation uppstår där spelare börjar bråka, tjafsa eller försöker trigga igång varandra så kommer det att få konsekvenser. Även att bara visa tecken på detta. Lägg dig aldrig i någon annans tjafs, bråk eller drama, eftersom det automatiskt får dig att bli en del av problemet. Uppstår en situation, gör inget mer än att direkt säga till Staff på Discord.

Kapitel 3:
MINIMERA LAGG


Lagg orsakas inte av en person, det orsakas av oss alla. Det krävs att vi alla hjälps åt för att kunna spela utan lagg. Vissa spelare orsakar mer än andra, men vi kan alla göra små saker för att minska mängden lagg. Om du tror att någons bygge kan bidra till lagg så meddela Staff privat så kollar vi på det.
Om du har några frågor ang. redstonemanicker du ska bygga eller om du behöver hjälp om hur du ska stänga av en farm när den inte behövs kan du kontakta Staff eller andra spelare.

 • §1 - Mobs

  Mobs är en stor orsak till lagg på en Survival server. De kan vara överraskande hur hårt det kan påverka en server och är en orsak till lagg som alla bidrar till. På grund av detta, ha aldrig onödigt mycket av en typ av mob.

  • Du ska göra dig av med villagers du inte använder och hålla dina nummer så låga som möjligt. Tänk på vilka villagers du verkligen behöver och om du kan använda en för fler saker.
  • Sköldpaddor behöver bara ett avelspar. Sköldpaddornas breeding-mekanik gör att du med ett par kan breeda om och om igen, eftersom de blir redo så fort det lägger sina ägg. Ha endast ett par (två vuxna sköldpaddor) i din farm.
  • Överväg att inte ha grisfarm överhuvudtaget, eftersom köttet ger samma som från kossor och grisar har även inga andra drop.
  • Fyll inte din bas med fler djur än vad du behöver och följ regel 1 Kap. 6 §
  • Kringgå aldrig entity cramming. Det finns för att många mobs ihoptrycka är extra hårt på en servern.

 • §2 - Minecarts

  ​Minecarts är en annan typ av entitet som orsakar mycket lagg. De påverkar prestandan på en server mer än man tror.​

  • Förvara inte villagers eller andra mobs i minecarts. Använd dem endast för transport.
  • Använd inte farmer som är beroende av många minecarts. Vi vet att de är praktiska eftersom de hämtar föremål genom block och har snabb upplockning men de är onödigt hårt på servern.

 • §3 - Hoppers

  Hoppers orsakar lagg eftersom de konstant letar efter items över dem och vill flytta items vidare, så du bör minimera din användning av dem.

  • När du flyttar items med hoppers vertikal nedåt, byt varannan hopper med en kista. Detta sparar både på järn och servern.
  • Lagringssystem där items droppas/läggs in och skickas till specifika kistor bör undvikas eftersom de sannolikt kommer att orsaka en situation som skapar särskilt mycket lagg. Mer specifikt: En hopper som försöker skjuta in items i en full kista som inte innehåller det item som finns i hoppern ELLER en hopper som försöker dra ett item från en kista för att fylla stackar i en annan kista men saken inte finns i kistan hoppern försöker fylla, skapar extremt mycket lagg.
  • När du ska transportera items så använd sträckor med vatten istället. Använd också vatten för att samla items vid t.ex. farmer istället för massa hoppers. Var medveten om att inte flytta items så det flyter in i en oladdad chunk då items fastnar vid kanten och skapar en tickande laggbomb.
   Slutligen, gör så att om lagringen i slutet blir fullt så blir överskottet av items förstörda istället för att sitta på fulla hoppers för att despawna.

 • §4 - Redstone & Farmer

  Redstone farmer av sin natur kommer att bidra med lagg. Men du kan göra saker för att minska dess påverkan. Automatiska redstone klockor, manicker eller farmer är inte tillåtet, dvs. farmer som skördas utan att du behöver klicka på en knapp, ställa dig på en pressureplate eller aktivera en spak eftersom dessa kräver något som ständigt är aktivt.

  • Större är inte bättre. Gör farmer till en rimlig storlek för vad du behöver och inte större än 32x32x16.
   Att försöka dela upp stora farmer är inte tillåtet, använd sunt förnuft. Tänk på hur mycket av en resurs du faktiskt behöver.
  • Tänk på den design du använder. Om du har en farm med många pistons för att farma med, gör så att pistons inte aktiveras alla på samma gång. Du kan använda slimeblock som en stock som skördar, så behöver du bara en piston för varje 12 växter istället för en per varje. Minimerar hur mycket redstone som används på samma gång.
  • Använder du en minecart med hopper design, se till att minecarten dockar när det inte finns items att plocka/flytta. Minecarts ska inte köras hela tiden. Gör detta även med super/auto-smelters.​
  • ​Använder du vete, morötter, potatis etc. endast för dekoration runt exempelvis en väderkvarn är det tillåtet att göra det på en större skala.
  • Om det skulle vara någon farm eller redstone-manick som påverkar serverns prestanda negativt kommer det att tas bort utan förvarning.
 • §5 - Entiteter

  Du kanske ser likheten i det som pekas ut. Det som är listat är entiteter (entitys). Entiteter är den största orsaken till lagg på en server och allt vi kan göra tillsammans för att minska potentiellt lagg på servern kommer att hjälpa i stora längden.

  • Block-entiteter. Varje blockentitet skapar mer lagg än ett vanligt block men vissa skapar mer än andra. Du kan se via länken vilka block: Block entitys
  • ​Skyltar med text orsakar lite mer lagg än skyltar utan text, så skriv inte något på skyltar som används av tekniska skäl, som att hålla tillbaka lava eller vatten.
  • Föremålstavlor (Item Frames) är också en bidragsgivare till lagg när de är få, så använd inte många som saknar anledning. ​
  • Brygdställ (Brewing Stands) orsakar mer lagg än vad man kan tro, ​​så ha inte fler än du behöver, vilket oftast är 1-3st.
  • Item-entiteter (Item Entitys). Plocka upp items vid t.ex. mining, även om du inte vill ha dem. Du kan kasta dem i lava eller på en kaktus. Att lämna mängder av items för att despawna är också en onödig belastning på servern.

Scrolla Ned